Terug naar het overzicht

[NIEUW] Q&Autisme-sessie – Seksualiteit en Autisme

Q&A-sessie Seksualiteit en Autisme

Q&Autisme-sessie – Seksualiteit en Autisme

Thema: Seksualiteit en Autisme
Deskundige:  Welmoed Visser-Korevaar
Wanneer: 7 december 2021 van 10:30 tot 12:00 (en nog een week daarna online terug te kijken)
Locatie: Online (Webex Events)
Voor wie: Mensen met een diagnose (of vermoeden) van ASS
Minimumleeftijd:  18 jaar en ouder – alleen meerderjarigen
Kosten: € 15,00
Status: Genoeg plaats

 

Inschrijven

In de Q&Autisme-sessie ‘Seksualiteit en Autisme’ kun je vragen stellen aan een seksuologe!

 

Seksualiteit en Autisme

Wist je dat autisme best van invloed is op hoe mensen kijken naar seksualiteit, gender en seksuele geaardheid? Wat is hierover bekend? Zijn er onderzoeken naar gedaan? Al jouw vragen worden beantwoord door een seksuoloog in deze online Q&A-sessie.

Let op: alleen meerderjarigen kunnen zich aanmelden om met deze sessie mee te doen.

 

Anoniem

Wij beseffen dat het onderwerp van deze Q&A wellicht wat gevoeliger zou kunnen liggen dan bij onze eerdere sessies. Daarom benadrukken we nog een keer: je bent 100% anoniem tijdens de Q&A-sessie. Niemand kan jou zien en niemand kan jou horen. Alle camera’s en microfoons van alle deelnemers staan uit. Je kunt zelf een naam opgeven als je meedoet aan de live sessie, deze naam mag je zelf verzinnen. De vragen die ingestuurd zijn door de deelnemers (voorafgaand aan de Q&A of tijdens de sessie met de chatfunctie) worden tijdens de Q&A-sessie door de host aan de deskundige voorgelegd.

 

Waarom meedoen?

Afbeelding checkmark Q&Autisme Opname 7 dagen terugkijken 
Afbeelding checkmark Q&Autisme 100% online (corona proof)
Afbeelding checkmark Q&Autisme Anoniem meedoen is mogelijk
Afbeelding checkmark Q&Autisme Camera en microfoon van deelnemers staan uit (tegen overprikkeling)
Afbeelding checkmark Q&Autisme Live vragen stellen via chat

 

Doe mee

 

De deskundige 

Welmoed Visser-Korenaar is een seksuoloog en orthopedagoog en heeft ruim ervaring met autisme. Haar activiteiten liggen op het gebied van onderzoek en behandeling van cliënten, en daarnaast houdt zij zich bezig met voorlichting, preventie en onderwijs.

 

Het programma

Het programma van de Q&A-sessie bestaat 100% uit het beantwoorden van alle ingezonden vragen. Aan het eind van de Q&A-sessie is er nog ongeveer 15 minuten tijd om extra vragen te stellen. En tijdens de sessie kun je ook nog vragen in de chat kwijt.

 

Ingediende vragen

  • Klopt het dat ASS’ers wat meer open-minded zijn en daardoor meer openstaan voor verschillende soorten gender-identificatie?
  • Wat is het verschil tussen seks en seksualiteit?
  • Wat is de percentuele verdeling van seksuele geaardheid onder autisten? En hoe verschilt dat van NT’ers? labeltje met de tekst 'nieuw ingediend', behorende bij een door een deelnemer ingestuurde vraag
  • Ik begreep dat homo- en bi-seksualiteit vaker voorkomt bij autistische mannen en vrouwen. Hoe verschilt dat van NT’ers?
  • Hoe weet je of je non-binair bent of niet?
  • Klopt het dat veel autistische mensen a-seksueel zijn?
  • Welke rol speelt sensorische (onder/over)gevoeligheid van autistische mensen bij de seks? labeltje met de tekst 'nieuw ingediend', behorende bij een door een deelnemer ingestuurde vraag
  • Ik vind het lastig om te bepalen of ik moeite met ontspannen/ontprikkelen heb of geen zin in seks heb. Dat is lastig wanneer ik merk dat mijn partner er wel voor openstaat en behoefte aan heeft. Komt dit vaker voor? Heb je tips? labeltje met de tekst 'nieuw ingediend', behorende bij een door een deelnemer ingestuurde vraag

 

Direct inschrijven

 

Gerelateerd

Er staat ook een Q&A-sessie gepland over ‘Relaties en Autisme’. Wellicht heb je daar (ook) interesse in.

 

Extra info

Als je je vooraf inschrijft voor een Q&A-sessies, ontvang je achteraf per email een link naar de opname van de sessie die je vervolgens nog 7 dagen kunt bekijken. Als je dus niet op het geplande tijdstip kunt, dan kun je alsnog profiteren van de kennis en ervaringen die werden gedeeld.

Q&Autisme organiseert live online video-sessies . Hoe werkt een Q&A-sessie? Kijk op deze pagina.

Q&Autisme wordt mede-georganiseerd door autisten. Wil je meer weten hoe Q&Autisme tot stand is gekomen? Lees hier verder.

 

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de Q&Autisme

Aanmelden nieuwsbrief